Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ

Χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη ψυχρή μέθοδο η οποία διαφυλάσσει τις φυσικές ιδιότητες του ελαιολάδου, παράγουμε λευκό σαπούνι πρώτης ποιότητας, πλούσιο σε φυσική γλυκερίνη και αρωματικά έλαια και βότανα που φύωνται στο νησί μας.

Σύντομα το προϊόν μας έγινε περιζήτητο και το εργαστήριό μας επεκτείνεται και παράγει συνεχώς.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Να φτιάχνουμε προϊόντα με τα πιο αγνά υλικά δικής μας παραγωγής με ποιότητα υψηλών προδιαγραφών για να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Με σεβασμό και ευαισθησία προς το περιβάλλον τα προϊόντα που παρασκευάζουμε είναι φιλικά στο περιβάλλον, οικολογικά και βιοδιασπώμενα

Καλλιέργεια - Συγκομιδή

Η καλλιέργεια των οικογενειακών ελαιώνων από την εποχή του προ πάππου Νικόλα γίνετε με την οργανική λίπανση. Ένας πρακτικός και οικονομικός τρόπος λίπανσης του ελαιώνα με τη Παρασκευή κομπόστας, χρησιμοποιώντας τα φυτικά υπολείμματα του ελαιώνα και διασκορπόνταστα επιφανειακά. Έπειτα ενσωματώνονται στο έδαφος με καλλιεργητή.

Η συγκομιδή της ελιάς με το παραδοσιακό τρόπο (με το χέρι) είναι μια μέθοδος που ακολουθούμε και καμία σύγχρονη δεν μπόρεσε να την αντικαταστήσει. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε στο σύγχρονο πλέον ελαιοτριβείο επιλεγμένο καρπό, που με τη σειρά του θα δώσει αγνό παρθένο ελαιόλαδο γεμάτο γεύση, η οποία γεύση διατηρείται αναλλοίωτη με τη πάροδο του χρόνου και αποθηκεύεται σε δεξαμενές κατασκευασμένες από αδρανή υλικό (ανοξείδωτο ατσάλι).

Ψυχρή μέθοδος & ωρίμανση

Το σαπούνι μας παράγεται με τη ψυχρή μέθοδο. Ακολουθούμε αυτή τη μέθοδο γιατί δεν υπάρχει βρασμός στο λάδι ούτε προσθήκη άλατος, με αποτέλεσμα η πλούσια σε ενυδατικές ιδιότητες γλυκερίνη που παράγεται παραμένει στο σαπούνι. Η αντίδραση σαπωνοποίησης συνεχίζεται με αργό ρυθμό για αρκετές ώρες μέσα στο καλούπι. Η μέθοδος αυτή είναι ¨αργή¨ διότι απαιτείται μεγάλο διάστημα ωρίμανσης των σαπουνιών, σε αντίθεση με τη θερμή. Όταν βγεί από το καλούπι κόβεται σφραγίζεται και τοποθετείται σε ξύλινα ράφια για τη διαδικασία ωρίμανσης, η οποία διαρκεί 6-8 εβδομάδες.

Παλαιότερα για λόγους οικονομίας χρησιμοποιούσαν τα τηγανόλαδα, τη μούργα του λαδιού, αλλά και τα λίπη από τα μαγειρέματα και όχι παρθένο ελαιόλαδο. Με αποτέλεσμα να βράζουν τα λάδια και να προσθέτουν αλάτι για να καθίσουν στο πάτο του καζανιού τα βρόμικα λίπη και να μπορούν να πάρουν με τη κουτάλα το σαπούνι που έμενε στον αφρό. Το αποτέλεσμα; Με τα βρόμικα λίπη απομακρυνόνταν και η γλυκερίνη του σαπουνιού.

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=375#!trpen#Shopping Cart#!trpst#/trp-gettext#!trpen#
en_US